Turmalin

Turmalin

  • Ugodno deluje na spomin, nam čisti kri, preprečuje nervozo in pomaga pri okrevanju po operacijah ter krepi samozavest.
  • Uspešen je pri zdravljenju bolezni grla in glasilk
  • Priporočljiv je pri duševni in telesni izčrpanosti
  • Je naravni insekticid
  • Spodbuja rast rastlin
  • Je duševni zdravilec
  • Pretvarja negativne miselne vzorce v pozitivne

Povzetek

Njegova nahajališča so: Brazilija, Afganistan, Avstralija, Burma, Indija, Italija, Madagaskar, Malavi, Mozambik, Namibija, Nepal, Nigerija, Pakistan, Rusija, Šri Lanka, Švica, Tanzanija, ZDA, Zaire, Zambija in Zimbabve.

Čisti kri in je uspešen pri zdravljenju bolezni grla in glasilk. Ugodno deluje na spomin in živčni sistem, preprečuje nervozo in povečuje samozavest. Pomaga pri okrevanju po boleznih, zelo priporočljiv je pri telesni in duševni izčrpanosti. Ščiti umetnike in jim pomaga do nadiha.

Imamo več vrst turmalinov in ti nam pomagajo pri boljšem pretoku energij po telesu. Ločimo jih po barvah in sicer rožnati – rubelit, zeleni – verdelit, modri – indigolit, rjavemu – dravit in črni – šorlit.

Rumeni, rjavi in rdeči pomagajo pri čustvenih motnjah in pri spolnosti, ki je lahko izguba libida. Sprosti napetost, zato nam pomaga pri prilagoditvah. Dela ravnotežje v telesu.

Rubelit – to je kristal ljubezni. Idealen za odpiranje srčne čakre. Prinaša ljubezen, srce pa vodi k opuščanju žalosti, da ponovno pridobimo zaupanje. Okrepi globoko notranje zadovoljstvo in voljo na poti spoznanja

Šorlit – to je kristal za ozemljitev in zaščito. Ozemljuje duhovno energijo, povečuje duševno vitalnost. Preprečuje psihične napade in zmanjšuje vplive sevanj. Deluje in pomaga proti negativnimi vsiljivimi vplivi okolja ali negativnimi mislimi ljudi.

Verdelit – to je kristal obilja. Nas uči gledati s srcem. Privablja uspeh, razcvet in obilje. Je zelo močan kristal.